Rittal - The System
Edge-datakeskukset

Edge-datakeskukset


Kun pilvikonesalien nopeus ei riitä ja datan siirron latenssi saa olla vähemmän kuin 1 millisekunti. Ratkaisu teollisuuden alasta riippumatta on ottaa käyttöön niin sanottu edge-datakeskus. 

Nimensä mukaisesti nämä sijaitsevat tuotantolaitosten reunamilla tai jopa suoraan tehdasrakennusten sisällä. Lähelle sijoitetut datakeskukset pystyvät prosessoimaan automatisoidussa tuotannossa vaadittavan datavirran riittävän pienellä latenssilla, jolloin dataa pystytään hyödyntämään tuotannon ja logistiikan hallinnassa.

Edge ”kontissa”

Edge-datakeskusratkaisua valittaessa yrityksellä on useita vaihtoehtoja. Perinteiset ratkaisut, kuten konesalin rakentaminen olemassa olevaan siivouskomeroon, pilvikapasiteetin kasvattaminen tai co-location -palvelun hankkiminen eivät ole parhaita ratkaisuja. Komeroviritys vie aikaa ja rahaa, lisäpilvi sijaitsee edelleen kaukana eikä riitä tiputtamaan latenssia, ja co-location toimii tässä edge-tarkoituksessa vain, jos palveluntarjoajan sali sattuu sijaitsemaan lähistöllä.

Usein toimivin ratkaisu edge-datakeskukselle onkin ennalta konfiguroitu, valmis ”konttikonesali”. Tuotantolaitoksen kylkeen voidaan pystyttää omassa dedikoidussa tilassaan sijaitseva datakeskus, joka sisältää palvelinten lisäksi myös kaiken muun tarvittavan: räkit ja muut komponentit, virransyötön ja jäähdytyksen.

Kaikki täysikokoisen konesalin ominaisuudet mahtuvat miniatyyrikokoiseen konttiin. Eristetty sijoittelu takaa sen, että ulkopuoliset riskitekijät eivät pysty häiritsemään tuotantoa.

Edge-datakeskusta ei siis ole tarkoitettu pilviratkaisun korvaajaksi, vaan sen täydentäjäksi. Hybridimalli, jossa hyödynnetään sekä pilveä että omaa edgeä, on IoT-aikakaudella järkevin toimintamalli useimmille teollisuusyrityksille.

Lisää tietoa edgestä kansainvälisiltä englanninkielisiltä IT-sivuiltamme >>