Rittal - The System
Paloturvahuone

EMP- ja HPM-suojaus elektromagneettista säteilyä vastaan

EMP- ja HPM-suojaus on suojautumista korkeataajuuksiselta elektromagneettiselta säteilyltä, joka voi olla teholtaan suurta ja nopeasti liikkuvaa. Säteilyaaltoja voi syntyä esimerkiksi ydinräjähdyksessä tai niitä voidaan tuottaa tarkoitukseen tehdyllä aseella. Yleisesti ottaen on suojauduttava kolmelta erilaiselta elektromagneettiselta säteilyltä:

  • Hitaasti muuttuvat magneettikentät (0 Hz ... kHZ)
  • Hitaasti muuttuvat sähkökentät (0 Hz ... kHz)
  • Korkeataajuuksinen (RF) säteily (kHz ... GHz)

EMP-suoja on käytännössä suljettu johtava kuori, jonka tiiveys tulee tarkastaa ja mitata ennen käyttöönottoa. Kaikki läpiviennit kulkevat laadukkaiden suodattimien läpi, jotka estävät säteilyn pääsyn sisälle. Rittalin EMP-suoja takaa jopa 120 dB huippuluokan vaimennuksen ja erittäin tehokkaan suojan.

Rittalin tarjoamat EMP-suojat ovat rakenteeltaan modulaarisia ja siksi helposti rakennettavissa haastaviinkin paikkoihin. Elementit muodostavat 3 mm paksun itsensä kantavan alumiiniseinämän, jolloin suojaa ei tarvitse kiinnittää mihinkään eikä se ruostu. Tarvittaessa ympärille voidaan rakentaa Rittalin turvahuone, joka takaa täyden turvallisuuden elintärkeille komponenteille ja tiedolle.