Rittal - The System
Jäähdytys

Konesalien jäähdytys on toiminnan kannalta elintärkeää

Nestejäähdytys

Nestejäähdytys

Nestejäähdyttimillä jäähdytetään konesalin kaappien jäähdytyslaitteissa kiertävä jäähdytysaine lämpökuormien ollessa erityisen suuria. Helppo sijoittaa esimerkiksi katolle. Jäähdytysteho voidaan mitoittaa tarpeen mukaan. Tarvittaessa yksi järjestelmä riittää kytkentäkaappien jäähdytykseen ja se on integroitavissa kaappiriveihin. Korkea energiatehokkuus (EER) ja hyvä käytettävyys redundanttien järjestelmien ansiosta. Monipuoliset liityntä- ja valvontamahdollisuudet. Rittal huolto tavoitettavissa 24/7. Meiltä myös energiatehokkuuslaskemat jäähdytyksen osalta.

Lue lisää »

Vakioilmastointikoneet

Vakioilmastointikoneet voi sijoittaa konesaliin monella eri tavalla. Nykyaikaiset vakioilmastointikojeet ovat hyvin monikäyttöisiä ja ne on mahdollista varustaa vesikiertoisella tai suorahöyrysteisellä, kylmäaineeseen perustuvalla jäähdytyksellä. Vakioilmastointikojeiden teholuokat ovat yleisesti 6–300 kW. Rittalilta saat täydellisesti juuri sinun tarpeeseesi sopivat vakioilmastointikoneratkaisut.

Avaa "Close control general catalog 2016 EN" pdf-esite tästä

vakioilmastointikone
Coolw@ll

CoolW@ll

CoolW@ll® on uraauurtava innovaatio IT-jäähdytyksen alalla. Ratkaisu toimii kuten vakioilmastointikoje, mutta perinteisestä rakenteesta poiketen, lämmönvaihtimia käytetään datakeskuksen seinänä ja puhaltimet sijoitetaan seinän taakse, lattian alle. Vaihtoehtoisesti puhaltimet voidaan sijoittaa myös lämmönvaihtimien kanssa osaksi seinää. Näin saavutetaan  suurempi vaihdinpinta-ala ja sitä myötä tehokkaampi jäähdytys. Coolw@ll on myös erittäin tilaa säästävä ratkaisu ja sitä voidaan käyttää niin kylmä- kuin kuumakäytävä sovelluksissa.

Rivijäähdytin

Rivijäähdytin on paras ratkaisu silloin, kun konesalin kaappikohtainen kuormitus on korkea ja salin toiminnan turvaamiseksi tarvitaan tehokasta jäähdytystä. Rittalin rivijäähdyttimet (LCP – Liquid cooling package) ovat pienestä koostaan huolimatta todellisia tehopakkauksia. Vaikka laite vie vain noin 0,3 m2 lattiapinta-alaa, sen maksimi jäähdytyskapasiteetti on jopa 60 kW. Rivijäähdyttimiä on saatavana niin vesijäähdytteisenä kuin suorahöyrysteisenä. Rittalin LCU jäähdytin voidaan myös asentaa laitekaapin sisään 19”-kiskon ja sivuseinän väliin, tällöin ratkaisu saadaan mahtumaan todella kompaktiin tilaan.

Rivijäähdyttimet
Suora vapaajäähdytys

Suora vapaajäähdytys

Suora vapaajäähdytys on datakeskusten energiatehokas jäähdytysmuoto, jonka avulla energiankulutuksessa voi säästää jopa 80 %. Vapaajäähdytystä voi tehostaa joko mekaanisesti tai adiabaattisesti, jolloin jäähdytys onnistuu tarvittaessa jopa yli 35°C ulkoilman lämpötilalla. Adiabaattinen lisäjäähdytys voidaan Rittalin innovatiivisen kennostorakenteen ansiosta tehdä hanavedellä ilman kalliita osmoosikoneistoja, pienellä vesimäärällä. Koneisto voidaan toimittaa joko kokonaisratkaisuna tai osissa. 

Avaa "Close control general catalog 2016 EN" pdf-esite tästä

Lämmöntalteenotto

Lämmöntalteenotossa palvelimien lämmöksi muuttama energia ohjataan joko suoraan tai lämpöpumpun kautta lämmitykseen. Tällöin datakeskuksen tarvitsema jäähdytys voidaan saada lämmöntalteenoton sivutuotteena, eikä muuta mekaanista jäähdytystä välttämättä tarvita. Datakeskuksen kilpailykykyä mitataan nykyään tarkasti ja hukkalämmön hyödyntäminen tuo taloudellista etulyöntiasemaa. Ota yhteyttä niin Rittal auttaa sopivan ratkaisun suunnittelussa ja valitsemisessa. 

Lämmöntalteenotto
Vesi/vesivaihdin

Vesi/vesi-vaihdin

Rittalin vesi/vesi-vaihtimet ovat kompakteja laitekaappiin rakennettuja kokonaisuuksia, joita voi ohjata ja valvoa digitaalisen säätimen kautta. Datakeskuksen nestejäähdytysjärjestelmä on järkevä jakaa vesi/vesi-vaihtimella primääri- ja sekundääripiireihin, jotta jäähdytysnesteen lämpötila saadaan optimaaliseksi ja laitetiloihin ohjattavan nesteen määrää voidaan pienentää. Näin riski veden aiheuttamille vahingoille saadaan vuototilanteessa minimiin. Rittalin vaihtimet voi varustaa esimerkiksi vikasietoisilla pumpuilla ja hätävesijäähdytyksellä, jotka suojelevat datakeskusta ongelmatilanteissa.