Rittal - The System

Rittalin uusi IT-räkki on ”maailman nopein” – suunnittelu ja käyttöönotto tapahtuu käden käänteessä

02.06.2020
Rittalin uusi IT-räkki on ”maailman nopein” – suunnittelu ja käyttöönotto tapahtuu käden käänteessä

Rittal VX IT -räkki säästää suunnittelijan aikaa ja antaa varmuuden siitä, että kokoonpano on yhteensopiva pitkälle tulevaisuuteen.

Rittal on julkaissut uuden modulaarisen räkkijärjestelmän, jonka avulla modernin laitekokonaisuuden voit koota nopeammin kuin koskaan aiemmin. Yksittäisestä räkistä laajaan datakeskuskokonaisuuteen skaalautuva Rittal VX IT on palvelimille ja verkkolaitteille suunnattu uuden sukupolven IT-räkki, jonka kokoaminen on asiakkaalle hämmästyttävän helppoa: halutun järjestelmän voi rakentaa nopeasti ja vaivattomasti selainkäyttöisen verkkotyökalun avulla.
 
Täysin modulaariseksi suunnitellun Rittal VX IT:n kokovalikoima vaihtelee välillä 15U – 52U, ja se soveltuu muun muassa edge-järjestelmiin, yritysten omiin datakeskuksiin, modulaarisiin IT-kontteihin, energiatehokkaisiin laitetiladatakeskuksiin sekä suuriin hyperscale-datakeskuksiin.
 
”Olemme hyödyntäneet lukuisista IT-hankkeista hankkimaamme kokemusta uuden VX IT -räkin suunnittelussa. VX IT tarkoittaa nopeutta, joustavuutta ja modulaarisuutta. Se antaa asiakkaillemme varmuuden siitä, että heillä on käytössään paras räkki tulevaisuuden eri käyttötarkoituksiin”, sanoo Rittalin Tuotepäällikkö Sami Salmela.
 

Helppo hankkia, hyvä yhteensopivuus

VX IT:n ostaminen on poikkeuksellisen nopeaa ja helppoa. Rittalin kehittämä verkkotyökalu opastaa käyttäjää vaihe vaiheelta komponenttien valinnassa ja varmistaa kokoonpanon toimivuuden.
 
VX IT:n hankintaprosessi valinnasta, kokoonpanosta ja tilaamisesta toimitukseen on täysin läpinäkyvä. Asiakas saa käyttöönsä suunnittelemansa räkin 3D-mallin, joka sisältää kaikki kokoonpanon komponentit. Lopullinen räkkijärjestelmä valmistetaan huipputeknisessä tuotantolaitoksessa, ja se toimitetaan asiakkaalle sovitussa aikataulussa.
 
Rittalin verkkotyökalulla suunniteltujen VX IT -kokoonpanojen kaikki komponentit on testattu ja sertifioitu kansainvälisten standardien, kuten UL 2416, IEC 60950 ja IEC 62368, mukaisesti, joten asiakkaan ei tarvitse hankkia valmiille järjestelmälle lisäsertifiointia. Tämä antaa IT-päälliköille aikaa suunnitteluun ja ennakkoselvityksiin sekä täyden varmuuden siitä, että kaikki komponentit ovat keskenään yhteensopivia.
 
VX IT on yhteensopiva nykyisiä Rittal RiMatrix -tuotteita sekä muita Rittalin komponentteja käyttävien järjestelmien kanssa. Näin VX IT voi korvata yksittäisiä komponentteja laajoissa datakeskuksissa sitä mukaa kun datakeskusta laajennetaan tai uusitaan. Esimerkiksi nykyisiä RiMatrix-kokoonpanoja voi laajentaa uudella VX IT -ratkaisulla, jolloin pääsee hyödyntämään VX IT:n uusia komponentteja, kuten viilennystä, UPS- tai monitorointiominaisuuksia.
 

Nopea koota ja asentaa

Jokainen datakeskusten parissa työskentelevä haluaa fiksusti suunnitellun ja helppokäyttöisen ratkaisun. Rittal on tunnistanut tämän toiveen VX IT:n kehitystyössä, ja niinpä se voidaan asentaa käytännössä ilman työkaluja. Kaikki paneelit kiinnitetään nopeasti ja helposti itsestään kiinnittyvien kiinnikkeiden ja kohdistimien avulla.
 
Lisävarusteena saatavat pystysuuntaisesti aukeavat sivuseinät helpottavat asennus- ja huoltotöitä. Sivuseinät kiinnittyvät yksinkertaisilla saranoilla, joten ne aukeavat kuin ovet, mutta ovat helposti poistettavissa. Myös vaakasuunnassa jaettuja sivuseiniä on saatavilla. Ne voivat olla hyödylliset esimerkiksi palvelinkoneille tehtävissä toimenpiteissä.
 
VX IT:n keskeinen piirre on sen vakaus: kehittyneen 19-tuumaisen runkorakenteen ansiosta se on vakaampi kuin aiemmat räkkijärjestelmät. Sen kuormitettavuus on varmistettu Rittalin sisäisten testien lisäksi Underwriters Laboratories (UL) -yhtiön ulkoisella sertifikaatilla. Saatavilla on kaksi versiota, joista VX IT –”standard” versio sallii 1500 kg:n ja ”dynamic” versio sallii 1800 kg:n staattisen kuorman.
 
VX IT on täydennettävissä runsailla lisävarusteilla. Saatavilla on muun muassa useita eri ovi- ja sivuseinävaihtoehtoja sekä erilaisia pohja- ja kattolevyratkaisuja. Muita lisävarusteita ovat laitteen tilan osoittava LED-nauhanäyttö, kaapelointia helpottavat apuvälineet, monitorointi- ja virranhallintaratkaisut sekä sisätiloihin asennettavat PDU-, UPS-, jäähdytys- ja monitorointiratkaisut. Valikoiman täydentävät palovaroitin- ja sammutusmoduulit.
 
Lisätietoja mikrosivulla >>