Rittal - The System

Rittalin tuotteilla tärkeä rooli energian varastointiratkaisuissa

28.10.2019
Rittalin tuotteilla tärkeä rooli energian varastointiratkaisuissa

Turvalliset Li-ion-akut ovat avanneet uusia mahdollisuuksia erilaisiin akkupohjaisiin energian varastointiratkaisuihin ja siksi Rittalin räkeillä on tärkeä osa saksalaisen, nopeasti kasvavan akkuvalmistajan, Commeo GmbH:n kehittämissä innovatiivisissa energian varastointiratkaisuissa.

Rittalin tuotteilla tärkeä rooli energian varastointiratkaisuissa

BESS (Battery Energy Storage Solutions)

Uusiutuvien energialähteiden aikakaudella mahdolliset sähkökatkokset tai virtalähteen täydellisestä häiriöstä johtuvat tuotantotappiot ovat valtava haaste teollisuusyrityksille. Tuotannon pysähtyminen johtaa väistämättä korkeisiin lisäkustanuksiin. Luotettava, jatkuva ja riittävä virransyöttö on yksi kriittisimmistä tuotantolaitosten infrastruktuurin peruspilareista. Akkuvalmistaja Commeo on valinnut oman ratkaisunsa rungoksi Rittalin tuotteet. Commeon akkumoduuli tarjoaa luotettavan ratkaisun energian varastointiin. Suorituskyky, joustavuus ja alhaiset kustannukset tekevät siitä ylivoimaisen vaihtoehdon energian varastointisovelluksiin.

Tehokas ja joustava ratkaisu

Commeon akkumoduulit soveltuvat standardisoituihin Rittalin räkkeihin, joissa on näille akuille suunniteltu hylly-, kiinnitys- ja liitäntäratkaisu. Kun järjestelmä varustetaan Commeon omalla akunhallintajärjestelmällä, yksi akkumoduuli tarjoaa jopa 144 Wh/kg (tai 220 Wh/l) energiatiheyden ja jopa 660 W/kg (tai 970 W/l) tehotiheyden. Näihin tiheyksiin päästään erittäin alhaisen sisäisen vastuksen, optimoidun lämmön- ja virranhallinnan sekä erittäin joustavan kytkentälogiikan ansiosta. Akkumoduulien kompakti rakenne mahdollistaa jopa 54 yksittäisen moduulin yhdistämisen yhdessä Rittal-räkissä.

Järjestelmä on erittäin kustannustehokas ja standardoitujen Rittal-räkkien ansiosta se sopii kätevästi muiden sähkö- ja IT-laitekaappien rinnalle.

Energian varastointiratkaisujen edut ja sovellukset pähkinänkuoressa:

• Peak shaving – varastoidaan halpaa sähköä, esim. yösähköä, jota käytetään silloin kun energian hinta on korkeimmillaan

• Uusiutuvan energian varastointi. Esim. aurinkopaneeleilla tuotettua sähköä varastoidaan ja käytetään yöllä

• Sähköautojen latausasemien tehonsyöton varmistus

• UPS-ratkaisut ym. sähkönsaannin varmistusratkaisut

• Räkkien ympärille voidaan toimittaa konttiratkaisuja

• Virranjakelukomponentit ja jäähdytys saatavana myös BESS-ratkaisuihin.

 

Lisätietoja: Aaro Lehto, Operatiivinen johtaja, Rittal Oy, 040 830 4799, aaro.lehto(at)rittal.fi

Rittalin tarjonnasta energian varastointiratkaisuihin ja muita referenssejä löytyy täältä

Lisätietoja Commeo GmbH:n monipuolisesta tuotevalikoimasta löytyy www.commeo.com .

Olemme mukana Teknologiamessuilla Helsingin Messukeskuksessa 5.-7.11.2019 osastolla 6a50.

Tervetuloa tutustumaan ratkaisuun paikan päälle!