Rittal - The System

Kunnon startti on kaiken a ja o

14.11.2018
Kunnon startti on kaiken a ja o

Sama koskee tietoliikenneverkon suunnittelua. Mm. digitaalisten videoiden ja sisällön jakamiseen tarvitaan tehokas datakeskus. Katkot eivät tule kuuloonkaan, kun lähetetään Formula 1 -kisoja tai jalkapallo-otteluita 2 500 km pitkän optisen kuituverkon kautta. .

Mikään ei vie lähemmäs tavoitetta kuin täydellinen lähtö

Sama koskee tietoliikenneverkon suunnittelua. Tarvitaan tehokas datakeskus digitaalisten videoiden ja sisällön jakamiseen. Standardikomponentit, kuten Rittalin TS IT -kaappi, auttavat tarvittaessa laajentumaan nopeasti ja joustavasti, ja pysymään mukana digitaalisen elokuvajakelun koko ajan kasvavissa datamäärissä.

Back to basics - infrastruktuurin turvallisuus

Jos keskustelee nykypäivän IT-päätöksentekijöiden kanssa heidän oman infrastruktuurinsa turvallisuudesta, he käyttävät mielellään muotisanoja kuten strategia haittaohjelmien torjumiseksi" ja "idioottivarmat RAID-järjestelmät".  He kyseenalaistavat WLAN-yhteyspisteiden dataturvallisuuden ja väittelevät biometrisistä tunnistustekniikoista. Vain harvat heistä mainitsevat alkeellisempia aiheita, kuten vakaa virransyöttö. He pitävät itsestäänselvyytenä sitä, että palvelimen jäähdytys kestää viikkojen kesähelteitä.

Kun heiltä kysytään IT-kaappien palontorjunnasta, pölyn- tai vedenkestävyydestä, he saattavat vain kohauttaa olkiaan.  Toimivan IT-infrastruktuurin pohjalla oleva rakenne on kuitenkin ratkaisevan tärkeä. Vain täysin toimiva järjestelmä, joka koostuu tietoliikenneverkosta ja palvelinkaapeista, ilmastoinnista, virranjakelusta ja varmuuskopioinnista sekä selkeästä valvonnasta, takaa sisäänrakennetun IT-laitteiston toimivuuden.

Fyysiset uhat ja ympäristön tuomat riskit unohdetaan monesti datakeskuksen ratkaisuja suunnitellessa, usein keskitytään vain ”lankoja” pitkin tulevaan uhkaan. Rittalilta saat tähänkin pulmaan ammattitaitoisen avun, toteaa Rittalin myyntijohtaja Mikko Aho.

Saksan Unterföhringissä sijaitseva MTI Teleport on luottanut Rittalin IT-infrastruktuuriratkaisuihin jo monen vuoden ajan, ja hyvästä syystä: Heidän satelliittivastaanotin- ja lähetinjärjestelmiensä sekä useiden TV-kanavien signaalinreitityksen on pysyttävä toiminnassa ympäri vuorokauden.  Katkot eivät tule kuuloonkaan, kun lähetetään Formula 1 -kisoja tai jalkapallo-otteluita 2 500 km pitkän optisen kuituverkon kautta. Rittalin TS IT -kaappi on vakuuttanut heidät kokonaisella järjestelmäratkaisulla, joka tarjoaa maksimaalisen laajennettavuuden sekä erittäin korkean turvallisuustason asennetuille laitteistoille. Se on ollut sekä joustava että luotettava investointi.